Selecteer een pagina

Leiderschap in de culturele sector

De herfst komt langzaam maar zeker aan en dat betekent een nieuwe MMNieuws. Ditmaal voor het eerst volledig digitaal. We gaan voor dit nummer dieper in op het thema Leiderschap in de culturele sector. Hoe verschillen leiders in het culturele veld met die uit andere sectoren? Is er in de cultuurwereld wel behoefte aan leiders zoals we die kennen uit bijvoorbeeld het reguliere bedrijfsleven? Welke rol speelt de goede leider binnen de culturele organisatie en hoe verhoudt hij/zij zich tot het artistieke product? En hoe kan leiderschap meegroeien met de veranderingen in de culturele sector?

Daarnaast hebben we zoals gewoonlijk ook een hele reeks aan andere onderwerpen die de revue passeren. Van de nieuwe structurele financiering van de Openbare Bibliotheek Zwolle tot een reflectie op dark tourism. Veel leesplezier!

Cultuur en identiteit, na de Brexit

De toetreding van het Verenigd Koninkrijk tot de Europese Unie in 1973  heeft altijd het karakter gehad van een zekere anomalie. De grondleggers van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal, waarmee het allemaal begon, was het uiteindelijk te doen om het wegnemen... Lees meer