Selecteer een pagina

Cultureel leiderschap in de 21e eeuw

Beleid, Maatschappij, Management, Organisatie

Astrid Elburg reikt de Kompaskaart uit aan Miente Boellaard-Steeman, oud hofdame van prinses Beatrix.

Ook het leiderschap in de culturele sector is in beweging. Het ondernemerschap in onze steden is voelbaar en naarstig wordt aansluiting gezocht bij relevante kunstthema’s van de toekomst. De betekenis hiervan wordt pas zichtbaar door de aangewakkerde interesse van nieuwe doelgroepen, het aangaan en borgen van eigentijdse verbindingen en het leiderschap dat hiervoor nodig is.

Veel leidinggevenden met een dubbele culturele achtergrond beschikken door hun multiperspectiviteit over competenties om aan projecten een global experience toe te voegen. De instroom van deze talenten in de sector verloopt traag maar het is nog urgenter om de goed functionerende medewerkers te versterken om hun toegevoegde waarde te benutten. Zij hebben durf en kracht nodig om eigenheid te tonen binnen bestaande structuren.

Om culturele organisaties met dit vraagstuk op weg te helpen hebben Astrid Elburg en Giep Hagoort onlangs een Kompas voor compassie en communicatie gepresenteerd. Een sturingsinstrument om meer empathie in organisaties te introduceren waardoor de kwaliteiten van alle medewerkers worden (h)erkend.
Individuele medewerkers ontwikkelen leiderschapsstrategieën voor enthousiaste doelmatige teams en voor succesvolle toekomstgerichte programmering . Het kompas stimuleert de creatie van nieuwe taal waarmee culturele organisaties in de 21e eeuw hun relevantie versterken.

468

Reactie verzenden

Share This