Selecteer een pagina

Deel je verhaal op My House of European History

duizenden verhalen van Europese burgers

Wat betekent het om ​​Europeaan te zijn? Het gaat niet alleen om de grote leiders: iedereen maakt deel uit van deze geschiedenis en speelt een rol in het behoud van het gemeenschappelijk erfgoed en onze identiteit. Upload jouw verhaal naar My House of European History, het platform dat een virtuele bibliotheek van getuigenissen en verhalen van mensen uit heel Europa wordt. Dus grasduin door je foto’s, video’s of zelfs geluidsbestanden op zoek naar digitale content die geschikt is om te delen. Hulp nodig? Het informatiebureau van het Europees Parlement in Den Haag en de redactie van het Nederlandse verhalenplatform ifthenisnow.nl helpen je graag!

My House of European History is er om iedereen te helpen verhalen en herinneringen over wat Europa voor hen betekent, te delen. Dit kan gaan over wat het voor jou betekent om Europeaan te zijn, of zelfs te vertellen over de grote historische gebeurtenissen die ons leven in Europa hebben gevormd, vanuit een persoonlijke invalshoek of dat van een geliefde. Er zijn duizenden Europese verhalen te ontdekken! De verhalen zijn op de website zo in de tijd gerangschikt dat je ze gemakkelijk kunt doorzoeken. Uiteraard kun je ook jouw eigen verhaal toevoegen aan dit fantastische prikbord van herinneringen.

Nieuwe verhalen en bestaande verhalen

Graag nemen we ook bestaande verhalen op die een rol vervullen bij de lokale of regionale geschiedenis van een plek, plaats of provincie. Europa is immers een samenspel van vele verhalen die we willen verbinden en delen. Nederlands cultuur, erfgoed en toerismeplatform www.ifthenisnow.eu deelt al verhalen met My House of European History.

De bijdragen zullen beschikbaar zijn voor het publiek na het uploaden, waardoor een gedeelde geschiedenis wordt gecreëerd. Om het makkelijk te maken deel je foto’s, audio-bestanden, video’s, documenten enzovoort in je eigen taal. My House of European History verzorgt op verzoek de vertaling in het Engels, wat interessant is als je al verhalen publiceert op een eigen lokaal of regionale website.

Wat kan ik bijdragen aan de schatkist van verhalen?

Voeg afbeeldingen toe om je verhaal te illustreren, want zien is geloven. Heb je ooit een ontmoeting gehad die je leven voor altijd veranderde? En heb je deze opgenomen op tape of op video? Wil je dit ook delen? Of heb je nog een prachtige met de hand geschreven brief van je grootmoeder? Scan hem in en deel deze dierbare herinnering.

En deel je verhaal op my-european-history.ep.eu.

Informatiebureau Europees Parlement in Den Haag

Je Europese reis kan beginnen met een bezoek aan het Informatiebureau van het Europese Parlement in Den Haag. Wij organiseren competities, lezingen en veel educatieve activiteiten. In het kader van de nieuwe website My House of European History helpen wij bij het vertellen van jouw verhaal. Neem contact op met de redactie van www.ifthenisnow.eu die Europese verhalen loswoelt  en deze activiteiten in Nederland coördineert.

468

Reactie verzenden

Share This